spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

antreuri cu somon fume

Comments (1) | miercuri, 30 septembrie 2009

Acum cateva zile am fost in vizita la o prietena. Desi sta la doar 5 minute de mine, am reusit sa ajung cu o ora mai tarziu decat prevazut. Dupa ce statusem toata ziua prin oras si eram sfarsita de oboseala, normal ca mi-era o foame de lup. Noroc ca am nimerit la cine trebuie. :D Tot ce gateste ea e de obicei foarte bun, dar antreurile pe care ni le-a servit au fost absolut delicioase. Antreuri, simplu de facut, cu somon fume si crema de branza. Desi pana atunci nu am mai combinat crema de branza cu somonul, se pare ca este un melange raffine. Si nu am zis-o eu ca imi era foame, a fost unanima parerea.

Tot ce a facut Mirela a fost sa felieze o bagheta, sa intinda crema de branza Philadelphia si apoi sa adauge o fasie de somon afumat. Se prepara repede si iti poti impresiona oaspetii de la inceputul mesei.
Calitatea pozelor este indoielnica, bine ca e mancarea buna! Bon appetit !


Read More......

mere in aluat

Comments (2) | duminică, 27 septembrie 2009

Cateva mere coapte in aluat pot reprezenta un desert gustos si de sezon pentru invitatii tai. Nu iti trebuie prea multe ingrediente, iar gustul merelor coapte iti vor trezi pofta de iarna si visuri la gura sobei.
Eu am folosit :
7 mere medii ( merele golden sunt cele mai bune )
zahar pentru a umple merele
scortisoara - pentru a umple merele
zahar praf - pentru decorare
cam 500 grame faina pentru aluat
2 oua
100 grame de zahar
100 grame de unt
un praf de sare

Aluatul se pregateste foarte usor, doar ca trebuie tinut vreo ora la frigider. Amesteci cele 2 oua cu zaharul, adaugi apoiuntul si amesteci cu mixerul. Treptat adaugi si 300 grame faina. Tot aici pui si varful de sare. Dupa ce ai adaugat cele 300 de grame de faina, continua sa adaugi pana ce aluatul devine consistent si nu se mai lipeste pe maini. In general, mai ai nevoie de inca 200 de grame. Pui aluatul intr-o folie de aluminiu si il tii in frigider circa o ora.
Eu am fiert un pic merele, ca sa fie mai moi in cuptor, si sa-si lase putina zeama, dar poti alege sa nu o faci. Dupa ce le fierbi, le lasi sa se raceasca, le scoti cotorul cu ajutorul unui cutit si a unei lingurita, sau cum poti. Umpli marul cu zahar si scortisoara praf. Pentru efect, poti infige o scortisoara in mar, pe post de codita.

Dupa o ora scoti coca din frigider, intinzi un blat, pe care il tai in patratele cu care invelesti marul ca in imagini.
Merele se tin la cuptor in jur de 30-40 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar.

Multumesc Alexandra pentru pont si pofta buna !


Read More......

tiramisu

Comments (0) | vineri, 25 septembrie 2009

Tiramisu este o prajitura traditionala italieneasca si este desertul preferat al celor carora nu le plac prajiturile foarte dulci.

Prajitura mai este cunoscuta si sub denumirea de " Bagatela Toscana"., si se spune ca a fost inventat in localitatea toscana Siena, realizata pentru prima data cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo III de Medici. Ducele a fost vrajit de acest desert delicios si a dus reteta cu el la Florenta.
Alta istorie orala spune ca Tiramisu a fost creat la Treviso, lanag venetia, si ca a devenit desertul favorit al curtezanelor venetiene, care aveau nevoie de un 'tonic'( Tirami-su = trage-ma, ridica-ma) pentru a-si recapata tonusul inainte urmatoareai intalniri amoroase.


Ingredientele :
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
1 paket piscoturi
375 cafea amara / ness
cacao pt final
3 kiwi
frisca pentru ornat

Preparare :
Se freaca zaharul cu galbenusurile intr-un vas rezistent la foc. Dupa ce le-ati amestecat puneti vasul respectiv pe foc la bain marie, si continuati sa amestecati adaugand si laptele.
Cadn obtineti o crema groasa si galbuie ( am uitat sa fac poze, stresata cum eram sa iasa totul bine :P ) si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga mascarpone si albusurile batute spuma. Se amesteca totul si rezulta o crema fabuloasa.

Intr-o tava puneti un rand de piscoturi inmuiate in ness rece cu putin zahar ( de fapt puneti dupa gust), apoi un rand de crema, un strat de felii de kiwi, din nou piscoturi, si tot asa. Aveti grija sa nu inmuiati foarte tare piscoturile caci se vor sfarama.
Pe deasupra ornati cu frisca , cateva felii de kiwi si presarati putin nes.


Read More......

concurs de bloguri

Comments (1) |

Din blog in blog am auzit ca se pregateste concursul SuperBlog 2009, si cum nu am participat niciodata la niciun concurs de acest tip si mereu m-am intrebat cum o fi, de data asta daca tot am aflat la timp, i'm in !
Concursul SuperBlog2009 este organizat de PCNews si premiaza 3 bloguri ( dupa ce criterii nu stiu inca) dar si blogarul zilei si cititorul zilei, ceea ce inseamna ca si cititorii de bloguri vor primi premii. Singurele detalii clare despre concurs sunt premiile si perioada de desfasurare, dupa cum urmeaza :
Perioada de desfasurare: 15 Octombrie – 15 Decembrie.
Premii: Locul I: 1500USD, Locul II: 1000USD, Locul III 500USD.
Premii zilnice de cate 100USD pentru blogarul zilei si 50USD pentru cititorul acestuia.
Si cum trebuie sa-mi anunt oficial candidatura la SuperBlog2009, this is it !
Spor si voie buna in bucatarie !


Read More......

file de pangasius pane

Comments (0) | duminică, 20 septembrie 2009

Ingrediente :
1-2 bucati file pangasius
2 oua
faina
sare, piper


Se spala pestele si se sterge de apa tamponandu-l cu servetele absorbante si se taie in 2 -3 bucati.
Separat bateti ouale si adaugati sare si piper. Luati apoi pestele si-l treceti prin faina, apoi prin oua si apoi il puneti la prajit in tigaie.

Pestele trebuie pus la prajit un ulei incins la foc mediu si trebuie scos pe hartie sau servetele absorbante.
Ca garnitura puteti folosi cartofi natur sau legume.
pofta buna !


Read More......

salata tsatsiki

Comments (0) |

Tzatziki sau tsatsiki este o salata-sos grecesc picant si racoritor. Sosul este usor de preparat si merge la tot soiul de fripuri.

Tzatziki se prepara din 500 grame iaurt gras, o jumatate de castravete bulgaresc sau 2 -3 castraveti cornison, usturoi, sare, piper, chimen si marar.

In locul acestor condimente puteti cumpara condimente speciale pentru Tzatziki, care se gasesc aproape in orice supermarket, si astfel scapati de 'stresul' cantitatii exacte de condimente si a sentimentului ca ar mai trebui adaugat ceva. Castravetii se curata de coaja sau nu dupa cum preferati si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu putina sare si se asteapta un pic sa iasa zeama din ei. Apoi ii adaugati in iaurtul in care ati adaugat anterior condimentele pentru tzatziki.

Se pastreaza la rece. O puteti decora cu masline negre sau patrunjel.




Read More......

aripioare crocante

Comments (0) |

Aceasta reteta va va permite sa gatiti aripioare crispy aproape ca cele de la KFC.
Aripioarele se prajesc in mult ulei ( nu e unul din cele mai sanatoase meniuri, dar din cand in cand ne mai putem rasfata cu cate un pranz copios ), dupa ce au fost date prin pesmet si prin sosul preparat de dumnevoastra foarte usor. Pentru a face acest 'sos' cu un gust picant si usor dulce amestecati vreo 2 oua ( mariti cantitatea in functie de numarul de aripioare, eu cred ca am facut vreo 5 cu 2 oua ) bine batute, cu piper, foarte foarte putin chilli, sare, putin oregano pisat ( daca va place aroma0 si ceva mai mult boia dulce.

Apoi dati aripioarele prin pesmet, prin 'sos' si prajiti-le in ulei. Cand sunt gata le puteti scurge mai bine de ulei pe niste servetele de hartie.
Garnitura dupa gustul si pofta fiecaruia !


Read More......

omleta 'cha cha'

Comments (0) | marți, 15 septembrie 2009


Banala omleta poate deveni un mic dejun copios si delicios daca vei avea curaj sa adaugi peste oua legume, ciuperci, verdeturi,..
Omleta din imagini este o omleta cu ceapa verde, telemea de oaie, rosie si ardei capia verde.

Savurati din plin gustul legumelor verii ! O dimineata frumoasa !


Read More......

salata de ciuperci

Comments (0) |

Ce-ti trebuie :

400 g ciuperci proaspete sau din conserva
250 g maioneza
3-4 catei de usturoi
sareCe trebuie sa faci :

Daca folosesti ciuperci proaspete trebuie sa le cureti si sa le pui la fiert in apa cu putina sare si o lingura de otet, pentru ca acestea sa-si pastreaza culoarea cat mai alba. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama, se taie feliute si in final bucatele mici si se amesteca cu maioneza si cu usturoiul zdrobit.

Daca folosesti ciuperci din conserva le scurgi de zeama, le speli, si apoi le toci direct. In continuare le amesteci cu maioneza si usturoiul bine maruntit si sare dupa gust.

Poti decora cu patrunjel verde.


Read More......

Bon anniversaire Anne !

Comments (1) | luni, 14 septembrie 2009

LA MULTI ANI Anei !

Papa Bun iti doreste toate cele bune si sa savurezi din plin momentele frumoase !

http://www.youtube.com/watch?v=_SBXHOdNMVw&NR=1



Read More......

negresa aromata

Comments (0) |


Ingrediente :
un ou
o cana de zahar
o jumatate de cana de ulei
o cana de lapte
2 cani de faina
o lingurita de bicarbonat nestins ( amestecati cu un pic de faina si adaugati-l in compozitie )
cacao
3 linguri de gem de fructe
2 lingurite de scortisoara
nuca de cocos pentru ornat

pregatire :
Aceasta reteta este foarte simplu de preparat. Tot ce trebuie sa faceti e sa amestecati bine toate ingredientele in acelasi recipient, apoi sa-l turnati in tava pe care o bagati in cuptor pentru circa 40 de minute.
Este important sa bateti bine oul cu zaharul si sa adaugati apoi imediat cacao. De asemenea adaugati bicarbonatul nestins, amestecat cu putina faina pe care o presarati apoi in compozitie.


Read More......

Guinlinggao, jeleul din carapace de testoasa ?

Comments (0) | vineri, 4 septembrie 2009

In cautare de experiente culinare excentrice am ajuns pe site-ul www.descopera.ro, unde am dat peste un top cu cele mai ciudate mancaruri din lume. Pe langa supa de caine si pisica prajita in ulei, se gaseste, spun autorii anonimi ai articolului, un jeleu din carapace de testoasa, cunoscut sub numele de Guinlinggao. Acesta ar fi unul din cele mai delicioase deserturi din bucataria asiatica si ar avea proprietati curative renumite, exploatate in medicina traditionala chineza, care il recomanda in tratarea afectiunilor pielii si a bolilor infectioase.
Potrivit aceleiasi surse anonime, autoritatile de la Beijing incerca diminuarea consumului ( masiv se pare) de Guinlinggao, al carui proces de fabricatie a dus aproape la exterminarea singurei specii de broasca testoasa din a carei carapace se poate obtine jeleul.
Desi, conform sursei anonime, jeleul are un imens succes international, mai ales in America de Nord, atunci cand cauti Guinlinggao cu oricare din motoarele traditionale de cautare, Yahoo sau Google, nu dai decat peste site-uri romanesti de la ziare online mai mult sau mai putin seriose, site-uri culinare si bloguri cu gramada, care prezinta toate acelasi top anonim al ciudateniilor culinare.
Singurul site in limba egleza pe care am gasit denumirea bizarului jeleu, il descrie ca fiind "herbal Jelly". In concluzie, ma intreb de la cine a pornit acest jeleu de testoasa, care e mai gustos si mai revolutionar ca omleta de oua de broasca testoasa a Angelei Similea (daca va mai aduceti aminte melodia )si daca chiar o exista asa ceva. Daca stiti unde e testoasa dati-mi si mie de veste !


Read More......

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs