spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

tiramisu

0

Category :

Tiramisu este o prajitura traditionala italieneasca si este desertul preferat al celor carora nu le plac prajiturile foarte dulci.

Prajitura mai este cunoscuta si sub denumirea de " Bagatela Toscana"., si se spune ca a fost inventat in localitatea toscana Siena, realizata pentru prima data cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo III de Medici. Ducele a fost vrajit de acest desert delicios si a dus reteta cu el la Florenta.
Alta istorie orala spune ca Tiramisu a fost creat la Treviso, lanag venetia, si ca a devenit desertul favorit al curtezanelor venetiene, care aveau nevoie de un 'tonic'( Tirami-su = trage-ma, ridica-ma) pentru a-si recapata tonusul inainte urmatoareai intalniri amoroase.


Ingredientele :
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
1 paket piscoturi
375 cafea amara / ness
cacao pt final
3 kiwi
frisca pentru ornat

Preparare :
Se freaca zaharul cu galbenusurile intr-un vas rezistent la foc. Dupa ce le-ati amestecat puneti vasul respectiv pe foc la bain marie, si continuati sa amestecati adaugand si laptele.
Cadn obtineti o crema groasa si galbuie ( am uitat sa fac poze, stresata cum eram sa iasa totul bine :P ) si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga mascarpone si albusurile batute spuma. Se amesteca totul si rezulta o crema fabuloasa.

Intr-o tava puneti un rand de piscoturi inmuiate in ness rece cu putin zahar ( de fapt puneti dupa gust), apoi un rand de crema, un strat de felii de kiwi, din nou piscoturi, si tot asa. Aveti grija sa nu inmuiati foarte tare piscoturile caci se vor sfarama.
Pe deasupra ornati cu frisca , cateva felii de kiwi si presarati putin nes.

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs