tag:blogger.com,1999:blog-5979351547428845712024-02-20T22:00:48.440-08:00Papa Bun !Bine ati venit in bucataria mea. Puteti sa scotociti prin sertare, sa va bagati nasul in oale si cratite, sa puneti mai mult piper in mancare si sa incercati orice fantezie culinara. Gatim ce ne trece prin cap. Facem prajiturile de care avem pofta. Intrati si lasati usa intredeschisa.ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.comBlogger145125tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-23180620027116244942011-09-25T13:54:00.000-07:002011-09-25T14:24:08.288-07:00Thoran cu fasole/ Beans thoranThoran este o reteta specifica sudului Indiei, in mod special Keralei, denumita Tara lui Dumnezeu. Thoran-ul este una din cele mai apreciate retete keraliene sii se serveste in mod traditional pe o frunza de bananier, alaturi de orez si muraturi picante de mango. Muraturilor de mango le vom dedica un post altadata, insa pana atunci puteti incerca savurosul si aromatul thoran cu fasole ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-58446665337931674342011-08-29T11:43:00.000-07:002011-08-29T12:21:18.643-07:00Frozen bananas
Aveti musafiri pretentiosi? Nu vor desert niciodata de teama unor kilograme in plus ? V-ati chinuit ore intregi facand prajitura aia afurisita care oricum nu v-a iesit ca la carte si ei va refuza cu atata usurinta...
O idee simpla de desert ca aceasta nu va da dureri de cap si nu aveti nevoie decat de cateva banane, ciocolata de menaj si alune .ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-52260427918738704492011-08-29T11:12:00.000-07:002011-08-29T11:41:46.068-07:00Rrrafaelo
Daca vreti sa-i faceti un cadou iubitului, mamei, surorii, prietenei sau mai stiu eu cui, nu aveti bani de adevaratele Raffaelo si vreti sa creati atmosfera din reclama binecunoscuta unde totul e perfect, nu va panicati. Am o varianta ! Falsele bomboane Rrrafaelo !!!
Chinezii si-au luat libertatea de a transforma numele unor marci , ei bine nici eu nu am fost mai prejos . Va prezint ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-16689605895718702752011-08-29T10:41:00.000-07:002011-08-29T11:11:07.758-07:00O dimineata altfel....
Daca sunteti adeptii mancarii satioase dis de dimineata sau al unui brunch (daca sunteti mai lenesi) , daca vreti doar sa mai imbunatatiti banala omleta va ofer una din multele posibilitati de a va juca cu mancarea.
Daca arata mai bine , mananci cu placere si iti incepi ziua mai bine dispus.
Nu-ti trebuie decat niste oua proaspete, putina branza si condimente.
Eu am incercat omleta de fataralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-84892322998265039452011-08-04T14:26:00.000-07:002011-08-04T14:40:44.693-07:00Mango LassiLassi este o bautura indiana perfecta pentru zilele toride de vara caci are un efect de revigorare si te racoreste cu adevarat ! Cum lassi e o traditie in india si mango este fructul lor national, Mango Lassi a devenit una din cele mai populare bauturi atat printre indieni, cat si printre cei amorezati de bucataria sau/si cultura indiana.Pentru a prepara 4 pahare mari de mango lassi trebuie sa ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-41506827684535537542011-05-23T04:28:00.000-07:002011-08-04T14:41:59.139-07:00cartofi frantuzesti -pas cu pasReteta pentru cartofi frantuzesti " a la roumaine "Ingrediente :1 kg de cartofi250 gr de smantana8 oua ( 6 pentru fiert, iar 2 pentru crema)300 gr de branza ( sarata) rasa100 gr unt2 linguri de lapteputina sare si piperPreparare :<!--[if gte mso 9]> <![endif]-->Pui cartofii la fiert in coaja, adaugand un varf de cutit de sare in apa. Intr-un vas separat pune 6 oua la fiert (ouale se ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-77997727201543726612011-05-22T09:48:00.000-07:002011-08-04T14:45:59.061-07:00museteluldespre musetelDaca iesiti acum pe camp, in parcuri salbatice, la tara, pe dealuri veti vedea ca micile floricele de musetel au inflorit si imbata vazduhul cu parfumul lor discret si totusi persistent, care imi aduce aminte de copilarie. Daca ma gandesc la copilarie si la iarna, imi vine in minte inevitabil ceaiul aburind de musetel, felia de paine prajita cu unt, mainile inrosite, cu piscaturile ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-28784344825009842152011-05-10T02:49:00.000-07:002011-08-04T14:40:44.694-07:00cartofi indieni cu chimion si turmericIngrediente :o jumatate de kilogram de cartofi noi6 linguri de uleio jumatate de lingurita de seminte de mustar negruo jumatate de lingurita de chimion praf si o jumatate de lingurita de chimion ( seminte) - daca nu aveti chimion praf/ seminte puteti folosi doar ce aveti in bucatarieun varf de lingurita de turmeric pudrao jumatate de lingurita de coriandru pudraun varf de lingurita de piper ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-11355279968742111602011-01-16T03:42:00.001-08:002011-08-04T14:45:59.062-07:00Turmericul si fabuloasele sale calitatiTurmericul e unul din cele mai utilizate ingrediente in bucataria indiana. Indiferent de ce vei comanda la orice restaurant indian, vei intalni turmericul in orice fel de mancare. In mod traditional, turmericul, planta din aceasi familie cu ghimbirul este cultivat in India si SriLanka (dar si in alte tari tropicale), pentru ca fiind folosit zilnic la gatit, indienii au nevoie de cantitati mari deralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-42592048289438882010-09-10T14:43:00.000-07:002010-09-10T15:02:27.340-07:00Ciuperci simple la cuptor Stiu ca si sora mea a facut reteta asta, dar a mea e muuult mai simpla.Daca ai cateva ciuperci si nu stii ce sa faci cu ele, iti recomand sa-mi urmezi reteta. :)Cum se prepara:Dupa ce decojesti ciupercile, le tai piciorusele marunt. Dai cascavalul prin razatoare si impreuna cu piciorusele il pui in palarioara ciupercii . Daca vrei ceva mai mult, poti sa mai pui si ceva salam sau bacon, ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-1927004616367203102010-09-07T04:00:00.000-07:002010-09-07T04:31:47.570-07:00Prajitura cu fulgi de ciocolataCe iti trebuie: -7 oua -1 pahar ( mediu) zahar -o jumatate de lamaie -1 pahar ( mediu) de ulei -250 gr faina -200 gr ciocolata de menaj - 1 plic de praf de copt -sare pentru gust Cum o pregatesti:1. Amesteci galbenusurile cu zeama de la jumatatea de lamaie. ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-54646874550976756912010-08-25T07:23:00.000-07:002010-08-25T07:55:17.338-07:00Alte gogosici Ingrediente : -20o grame iaurt -150 grame faina -3 linguri zahar -1 ouralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-26193110537608379792010-08-25T06:37:00.000-07:002010-08-25T07:19:17.964-07:00Garnitura de cartofi<!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE <![endif]--><!--[if gte mso 9]>ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-5318393119607761922010-08-21T05:45:00.000-07:002010-08-25T07:22:35.127-07:00Gogosi melcisori sau Gogosi spiraleE o reteta foarte simpla dar foarte gustoasa pe care o stiu de la o prietena. M-am decis sa o incerc zilele astea si uimitor....chiar mi-a iesit. Nu-ti trebuie decat : 120 ml lapte 125 gr unt 100 ml apa 1 lingura de zahar 150 gr fainaralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-84556469780383512422010-08-20T05:24:00.000-07:002010-08-20T05:50:46.637-07:00Papricas cu cartofi si smantanaPentru ca mi-am amintit zilele astea de vacanta de la Tusnad, unde eu si detinatoarea blogului (a mea sora ) am mancat pentru prima data papricas si chiar ne-a placut, m-am gandit sa incerc si eu.Destul de usoara reteta pe care am facut-o si foarte gustoasa. Ai nevoie de : 500 g cartofi noi 1 fir de ceapa verde sau ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-33220400846936682352010-08-20T04:55:00.000-07:002010-08-20T05:23:37.216-07:00Budinca de caramel Sunt incepatoare intr-ale bucatariei, asa ca incep cu ceva usor dar super delicios. Budinca e perfecta pentru zilele de vara cand simti nevoia de ceva rece si dulce. Daca esti bucatar adevarat, iti faci propria budinca dar eu nu sunt...asa ca magazinul mi-a usurat enorm munca. :) Prepararea e foarte simpla si o gasesti mereu pe spatele plicului de budinca prafralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-36647242747906798852010-08-20T04:46:00.000-07:002010-08-20T04:55:15.495-07:00It`s time for a changeHallo ! Fiindca a mea sora se afla in minunata India si nu mai are timp de postat retete culinare, poate doar de...degustat deliciile specifice tarii, m-am gandit sa o ajut putin si sa il mai hranesc din cand in cand pe Papa Bun .ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-25962350087653171662010-06-02T11:25:00.000-07:002011-08-04T14:43:54.046-07:00paste cu sunca de pui si brocoliIngrediente :brocoli200 grame sunca de puibusuioc, oregano, piper, saresuc de rosiipasteputin cascavalPreparare :Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Pentru a prepara sosul fierbeti brocoli in apa cu piper si sare.Separat caliti pe foc sunca de pui in sucul de rosii, peste care adaugati busuioc si oregano. Cand este gata radeti circa 50 de grame de cascaval si adaugati-l peste ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-66668564232254648262010-06-02T11:02:00.000-07:002011-08-04T14:43:54.047-07:00paste cu legumePietele si magazinele sunt pline de legume proaspete si ar fi pacat sa nu profitati de legumele de sezon, cum sunt dovleceii. Pastele se combina perfect cu dovleceii proaspeti si cu legumele si verdeturile in general. In plus, desi nu aduc un aport extraordinar de minerale sau de vitamine insa pot fi un aditiv natural pentru completarea meselor de baza. Astfel, 100 de grame de dovlecei contin 10%ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-55375970876996285782010-03-14T04:52:00.001-07:002011-08-04T14:43:54.047-07:00spaghetti cu pui si legumeIngrediente :spaghettilegume congelate sau proaspete : morcov, mazare, ardei, fasole verde eventualoregano, busuioc, piper, nucsoarasuc de rosiiun piept de puiputin unt- pentru pastepreparare :Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. De obicei, trebuie fierte in jur de 8 minute in apa cu sare si putin ulei.Separat se fierb legumele. Daca folositi legume proaspete trebuie sa le ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-77199483866056600862010-03-11T13:54:00.000-08:002010-03-11T14:00:35.846-08:00Mucenici grecestiSunt aproape mucenici muntenesti.. o supa cam la fel in care adaugi ROM, ca doar grecii sunt buni marinari..Pt supa :1 litru de apamucenici - de-a gatanuca maruntita3- 4 linguri de zaharscortisoaracoaja rasa de la o lamaieesenta de vanilie/ vanilie Dr Oetker/ zahar vanilatun strop sau mai multi de romMAI SIMPLU DE ATAT NU SE POATE : Se fierba apa si cand da in clocot se adauga mucenicii si ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-2291073076388299762010-03-11T13:11:00.000-08:002011-08-04T14:41:59.140-07:00budinca de oua cu ceapa verde si broccoliIncearca si tu retete cu oua, pentru ca sunt gustoase si sanatoase si se combina perfect cu legumele proaspete care vor invada piata de primavara.pentru inceput, iti propun budinca de oua cu ceapa verde si broccoli.Ingrediente :6 oua2 legaturi de ceapa verdeo ceasca de lapte1 broccoli3 cartofio lingura de faina50 de grame de unt200 grame de cascaval100 grame de smantanao lingura de pesmetsare, ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-56485188898733427522010-03-11T12:56:00.000-08:002011-08-04T14:41:59.141-07:00mancare de cartofi la cuptor 2Ingrediente :un kilogram de cartofi2 linguri de orezo ceapa mare/ 2 cepe mediicateva linguri de bulionvegeta, nucsoara, piper, foi de dafin, cateva boabe de ienibaharpatrunPreparare :Se taie cartofii cubulete si se toaca ceapa marunt.Se caleste jumatate din cantitatea de ceapa in putin ulei pe aragaz. Peste ceapa calita se adauga cartofii, restul de ceapa, 2-3 foi de dafin sfaramate in cateva ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-67661043065222200092010-03-11T12:22:00.000-08:002010-03-11T12:35:39.016-08:00salata de pui cu suc de lamaieDraga Larisa,Nu-ti face griji, daca nu prea mai ai timp de gatit, am gasit o super reteta de salata de pui cu legume : o bunatate si destul de usor de preparat.Se prepara super repede si nu ai nevoie decat de o punga de legume congelate ( morcov, fasole si mazare, brocoli, conopida), legumele congelate sunt la fel de sanatoase ca si cele proaspete si pastreaza toata calitatileo lor nutritive, si ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-597935154742884571.post-8614619968916072462010-02-22T02:07:00.000-08:002010-02-22T02:20:44.541-08:00Salata de fasole boabePentru circa 4 portii ai nevoie de :200 g fasole boabe ( maro, rosie - o combinatie intre acestea)1 ardei gras rosu2 ramuri de telina verde2 cepe mici sau una medie - orientativ, dupa preferintepatrunjel verdecimbru verde/ maruntit la pungasos vinegreta (preparat din amestecul otetului cu ulei in cantitatile pe care le preferati dumneavoastra)sare, piperCum :Se lasa fasolea la inmuiat peste ralucahttp://www.blogger.com/profile/03904368402238965736noreply@blogger.com0