spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

mere in aluat

1

Category :

Cateva mere coapte in aluat pot reprezenta un desert gustos si de sezon pentru invitatii tai. Nu iti trebuie prea multe ingrediente, iar gustul merelor coapte iti vor trezi pofta de iarna si visuri la gura sobei.
Eu am folosit :
7 mere medii ( merele golden sunt cele mai bune )
zahar pentru a umple merele
scortisoara - pentru a umple merele
zahar praf - pentru decorare
cam 500 grame faina pentru aluat
2 oua
100 grame de zahar
100 grame de unt
un praf de sare

Aluatul se pregateste foarte usor, doar ca trebuie tinut vreo ora la frigider. Amesteci cele 2 oua cu zaharul, adaugi apoiuntul si amesteci cu mixerul. Treptat adaugi si 300 grame faina. Tot aici pui si varful de sare. Dupa ce ai adaugat cele 300 de grame de faina, continua sa adaugi pana ce aluatul devine consistent si nu se mai lipeste pe maini. In general, mai ai nevoie de inca 200 de grame. Pui aluatul intr-o folie de aluminiu si il tii in frigider circa o ora.
Eu am fiert un pic merele, ca sa fie mai moi in cuptor, si sa-si lase putina zeama, dar poti alege sa nu o faci. Dupa ce le fierbi, le lasi sa se raceasca, le scoti cotorul cu ajutorul unui cutit si a unei lingurita, sau cum poti. Umpli marul cu zahar si scortisoara praf. Pentru efect, poti infige o scortisoara in mar, pe post de codita.

Dupa o ora scoti coca din frigider, intinzi un blat, pe care il tai in patratele cu care invelesti marul ca in imagini.
Merele se tin la cuptor in jur de 30-40 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar.

Multumesc Alexandra pentru pont si pofta buna !

1 comentarii:

Multumim frumos pentru invitatie ! Ne-ar facea mare placere sa ne alaturam petit chef-ilor !

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs