spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Nostradamus bucatar

0

Category :


Da e vorba de celebrul Nostradamus, autorul catrenelor profetice. Pe numele lui adevarat, Michel de Nostredame ( 1503 -1566 ), a fost pasionat nu numai de astrologie si profetii ci si de cosmetica si de arta culinara. A avut o mare inclinatie spre dulceturi, domeniu in care a devenit expert. Nostradamus a scris chiar o carte de bucate ,publicata fie 1552 impreuna cu un tratat de " infrumusetare a fetei", fie in 1555, nestiindu-se data exacta.
Am gasit intr-o carte mai veche de bucate, un exemplu de presupusa reteta de-a lui, " Nuci zaharisite" ( Pour faire le Pignolat en Roche " ). reteta o voi scrie mai jos pas cu pas, poate vreti sa incercati o gustarica dulce marca Nostradamus. Am de gand sa incerc si eu, dar pana atunci poate sunteti voi mai curiosi si aveti mai mult timp liber.
Asadar reteta are ca ingrediente 1 kg de nuci ( cam 5 cani ), 2 cani de zahar, 2-3 linguri de apa de trandafir, 1 albus, usor batut.
In prima etapa nucile trebuie prajite intr-un cuptor incis, timp de 15 minute, pana se coloreaza usor.
Apoi intr-o cratita dizolvati zaharul in apa de trandafiri si lasati sa dea in clocot. Fierbeti siropul de trandafiri pana se ingroasa ;a consistenta unei marmelade.
Luati siropul de pe foc, scufundati cratita cateva secunde in apa rece pentru a nu mai fierbe.
Folositi o lingura de men pentur a bate bine mixtura, pana se albeste. Cand incepe sa se raceasca adaugati albusul. Bateti din nou si puneti compozitia pe foc mic. Lasati-o 2 -3 minute.
Adaugati nucile in sirop. Amestecati-le bine. In timp ce tineti craticioara pe foc mic pentru a nu se raci compozitia, scoateti nucile cu ajutorul unei spatule inguste, una cate una. Asezati-le distantate pe o hartie pergament is lasati-le sa se raceasca.
Nostradamus sugereaza sa invelim nucile in foita de aur sau poleiala comestibila si profeteste ca sunt delicioase.
Nu stiu ce sa zic, cate din profetiile lui s-au adeverit ?! :P

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs