spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Mancarea preferata a lui Hitler

0

Category :


Nu v-ati intrebat niciodata ce mancare prefera celebritatile sau personalitatile istoriei? Eu una, am fost mereu foarte curioasa in aceasta privinta. Si se pare ca la fel si belgienii. Canalul flamand VRT din Belgia are in grila sa de programe o emisiune, numita "Plat Prefere" ( Felul de mancare preferat ) care prezinta preferintele culinare ale diverselor celebritati. Astfel emisiunea a adus bucatari sa gateasca mancarea preferata a unor celebritati precum Salvador Dali dar si Freddie Mercury.
In luna noiembrie a anului trecut a existat o intreaga disputa in jurul postului de televiziune belgian care dorea sa prezinte in cadrul emisiunii sale culinare mancarea preferata a lui Hitler. Se pare ca acesta adora pastravul cu sos de unt. Din pacate nu stim ce varianta de reteta, din toate cate circula, deoarece editia cu Hitler a fost anulata. Canalul de televiziune a decis ca gusturile culinare ale lui Hitler ridica o chestiune prea sensibila si ca nu se incadreaza in seria emisiunii. Decizia a fost luata cel mai probabil ca urmare a presiunii asociatiilor de evrei care au reactionat vehement ( atat in mediul online cat si in declaratiile date presei ).
Revenind la gusturile sale culinare, se pare ca pastravul cu sos de unt nu ar fi prea greu de gatit. Din toate variantele gasite , veti gasi mai jos, una foarte simpla, culeasa de pe site-ul eculinar.ro.
Sa speram ca dupa pastrav nu o sa vi se faca pofta de Eva Braun sau de cucerit Europa !

Reteta :
Ingrediente: 6 pastravi, 2 linguri otet, 3 linguri apa, 4 galbenusuri, 1 si 1/2 pachete unt, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Curatati pastravii, ii spalati si ii uscati pe un servet de hartie absorbant. Presarati cu sare, piper, puneti in fiecare cate o bucatica de unt, ii infasurati in folie de aluminiu si ii dati la cuptor pentru 20-25 minute. Sosul: Fierbeti otetul cu 3 linguri de apa si cand da in clocot, treceti cratita pe baie de aburi si adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu. Nu se adauga urmatorul galbenus pana nu se incorporeaza complet cel de dinainte!! Puneti 1 pachet de unt bucata cu bucata amestecand energic, luati sosul de pe foc, potriviti de sare si piper.
Daca sosul incepe sa se taie, adaugati o lingura de apa rece si amestecati repede.
Sursa : www.eculinar.ro

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs