spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

ciulama de urzici

2

Category :

Urzicile sunt vestitorii gastronomici ai primaverii ! Mai stiti, din copilarie,cand bunicile voastre veneau cu o sita de urzicute prin casa si scuturau din ea prin fiecare camera ..? Cel putin asa facea bunica mea. Gestul asta ritualic era insotit si de niste versuri, un fel de scurt descantec : "... urzicile-n casa, puricii afara..". :)
Cert e ca urzicile contin mult fier, curatand sangele si avand un efect detoxifiant asupra organismului, si remineralizandu-l. Mai mult combate anemia si... astenia ! Asa ca daca va simtiti un pic mai astenice, faceti o plimbare prin parc/ padure si serviti la cina urzicute !

Ingrediente :

urzici ( :p, poate nu stiati ca se mananca , le gasiti in piata , no way supermarket)
3 linguri de faina
ulei
o ceapa
usturoi
oua
SOSUL DE ROSII : Pentru sosul de rosii ai nevoie doar de suc de rosii, ceapa si uleiul de prajit. Se caleste foarte bine ceapa in putin ulei ( mai degraba se rumeneste ) apoi se adauga sucul de rosii care trebuie sa fie mai gros, ca bulionul (daca aveti bulion e magnific ! ) Mai lasati cateva minute pe foc si amestecati dupa care se toarna fierbinte peste portia de urzici.

Preparare :
Se spala foarte bine urzicutele si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se pun in cratita in putin ulei incins. Fiind fierte si moise maruntec cu lingura de lemn cu care amestecati in cratita. Apoi adaugati o lingura de faina si incorporati. Cu polonicul incepeti sa adaugati din zeama in care au fiert urzicile. Adaugati si restul de faina si alte ateva polonic de zeama apoi lasati sa scada lafoc mic. Cand e aproape gata adaugati usturoiul facut mujdei si mai tineti urzicile pe foc 2 -3 minute.
La fiecare portie se adauga ssosul de rosii si unul doua oua fierte in apa/ romanesti.


Pofta buna !!

2 comentarii:

Multumim mult pt reteta!Arata tare delicios si tare dor ma apucat de munica mea .care in fiecare primavara mergea cu bunicul la cules de urzici ca sa ne faca noua;)Pupici

Multumim mult pt reteta!Arata tare delicios si tare dor ma apucat de munica mea .care in fiecare primavara mergea cu bunicul la cules de urzici ca sa ne faca noua;)Pupici

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs