spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Briose

1

Category :

Fiind o fana a cafelei si dedicand un adevarat cult savurarii unei cani aburinde de cafea am ajuns inevitabil la nevoia de a-mi prepara propriile briose.
Asa ca se ia o cutie mare de iaurt din care va trebuie cam 350 de grame, adica vreo 3/4 dintr-o cutie de 500g.
Plus 4 oua, 1 plic de praf de copt, 2 linguri de miere ( eventual si 1 lingura de cacao, daca vreti sa faceti si briose mai bronzate). Mai e nevoie si de zahar, tot 350 gr ( adica la fel de mult ca iaurtul )si ulei aproximativ 300 g. Eu am luat drept recipient de masurare cutia de iaurt pe 3/4 plina, deci ulei sa fie mai putin cu vreo 2 degete in comparatie cu zaharul sau iaurtul.
Pentru umplutura puteti sa va folositi imaginatia din plin. Eu le-am umplut cu dulceata de zmeura, stafide sau fistic. Dar puteti la fel de bine folosi bucatele marunte de ciocolata (combinate ideal cu bucatele de banana) sau nuci, rahat, miere.

Dupa ce ati cumparat toate ingredientele necesare ne apucam pe bune de treaba!

Preparare:
Se freaca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga iaurtul. Se adauga uleiul cate putin si se amesteca.Se pune mierea incalzita (nu fierbinte) in prealabil intr-un ibric.

Albusul se bate spuma si se adauga la galbenus si se amesteca usor pana se omogenizeaza cu restul compozitiei. Adaugam praful de copt stins cu 2 lingurite de lamaie sau otet. Apoi se pune faina, putina esenta de migdale ( sau rom) si umplutura si se amesteca. Daca doriti acum puteti adauga si putina cacao in crema ( sau puteti separa crema in doua vase separare, cu cacao si fara pentru a putea realiza o imbinare de creme).

Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme(cate 2-3 linguri) si se dau la cuptor. De regula sunt gata in jumatate de ora.

Acum va puteti prepara o cana de cafea, asa cum va place si savurati-o impreuna cu o homemade muffin !

1 comentarii:

Cred ca va fi urmatoarea prajiturica pe care o voi face imediat ce voi avea timp si dispozitie.S-ar putea sa -mi insuflati placerea pt gatit.

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs