spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Prajitura Cremoasa cu Ciocolata

0

Category :

Ingrediente:

Blat:
250g faina
2 oua
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
150 g unt
250 g zahar
50 g cacao
50 ml lapte

crema de branza:
150 g branza dulce
50 g zahar
1 banana

glazura :
150 ml lapte
200 g ciocolata
150 g zahar

Cum preparati:

Amestecati untul cu zaharul si adaugati treptat ouale. Continuati sa amestecati cu mixerul. Faina amestecata cu cacao se adauga treptat, amestecandu-se in continuu. Intr-un pahar puneti bicarbonatul si praful de copt si stingeti cu o lingurita si jumatate de otet. Adaugati amestecul la compozitia formata. La final turnati si laptele. Coca trebuie sa fie cremoasa, astfel incat sa curga usor. Intr-un vas separat frecati branza cu zaharul si banana. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina, sau puneti o hartie de copt. Intindeti jumatate din blat pe tava, urmand apoi sa adaugati deasupra crema de branza si banana. Deasupra intindeti cealalta jumatate a blatului. Lasati 30-40 de minute la cuptor la o temperatura de 180 de grade. Incercati cu scobitoarea pentru a va asigura ca prajitura e gata. Glazura de ciocolata se pregateste in 10 minute. Puneti laptele si zaarul pe foc, continuu, pana ce acesta se topeste in lapte, ca un fel ecaramel. Radeti ciocolata intr-un bol si adaugati-o in laptele cu zahar. Amestecati in continuu timp de cateva minute pana ce glazura devine mai groasa. Dupa aceea turnati-o peste prajitura rece (nu trebuie sa fie fierbinte, poate fi si calda) cat mai uniform. Presarati cacao pe deasupra pentru a taia putin din dulceata prajiturii. Gata !

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs