spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Tocanita de cartofi

0

Category :

Ingrediente:

1 sau 2 cepe
1 telina cat un pumn mic, sau jumatate dintr-una normala
1 kg de cartofi
2 ardei capia
1 bulion sau rosii in bulion
2 sau 3 morcovi
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
condimente dupa gust

Cum facem:

Pui cartofii taiati cubulete la fiert intr-o oala (apa trebuie sa depaseasca cu putin nivelul cartofilor). Adaugi putina sare ca sa nu se prinda. Dupa ce acestia sunt aproape fierti, adaugi telina si morcovii taiati de asemenea cubulete (se pot taia in orice forma, dar astfel se fierb mai repede si mancarea e mult mai aspectuasa).
Intr-o tigaie pui ceapa la calit alaturi de ardeiul capia (merge si ardei gras). Dupa ce se rumenesc usor, pui bulionul, sau rosiile in bulion, cum iti place tie si amesteci. Cand compozitia capata o consistenta buna, adaugi condimente (si sare si piper dupa gust).
Intre timp apa scade in oala in care ai fiert legumele, dar nu-i nimic, pentru ca daca s-au fiert bine, poti sa adaugi sosul din tigaie. Daca nu s-au fiert corespunzator, adauga putina apa si mai asteapta.
La final amesteca putin si pune patrunjel, marar, cimbru si ce mai vrei tu. Gata, pofta buna !

Aceasta reteta se poate prepara cu orice fel de carne.

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs