spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Alte gogosici

Comments (2) | miercuri, 25 august 2010

Ingrediente :
-20o grame iaurt
-150 grame faina
-3 linguri zahar
-1 ou
- 1 pliculet de zahar vanilat
-o lingurita praf de copt





Pregatire:
Se bate oul intr-un castron cu un tel, apoi se amesteca cu iartul.



Se adauga pe rand zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza.



La sfarsit se pune in castron si faina, apoi amestecati.
Cu o lingurita se ia din compozitie si se pune intr-o tigaie incinsa. Aluatul nu e consistent, e putin moale, dar asa trebuie sa fie.
Gogosicile se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servetel pentru a se scurge de ulei, apoi se servesc cu pofta si pudrate cu zahar. :)
Poate nu arata fenomenal dar sunt foarte gustoase.








Read More......

Garnitura de cartofi

Comments (0) |


Ce-ti trebuie :

-cativa cartofi ( depinde de cati vrei sa folosesti) noi, de preferabil, sau de care ai

-usturoi granulat

- curry

-sare si piper dupa gust

-ulei

Cum ii prepari:

Speli cartofii si ii cureti daca nu sunt cartofi noi. Daca folosesti cartofi noi, ceea ce ar fi indicat ii cureti bune cu apa si ii pui la fiert intr-o oala , adaugand si ceva sare. Se fierb cam 10 minute, si poti sa-i testezi infigand furculita in ei.

Intr-o tigaie incinsa in prealabil, adaugi cartofii scursi si amesteci putin pentru a se acoperi acestia de ulei.

Cu ustensila aceea de strivit, daca nu ai, incearca cu un borcan , strivesti usor cartofii. Daca folosesti cartofi noi, nu o sa se faramiteze atat de tare. Eu am curatat de coaja cartofii inainte sa-i fierb si s-au cam strivit dar tot arata bine. :)

Se adauga sare si piper dupa gust, usturoiul granulat si curry.

Se prajesc pe o parte, apoi se intorc, ii condimentezi din nou si se prajesc si pe partea cealalta.

Ii poti servi ca garnitura sau ca un fel de mancare. Pofta buna !







Read More......

Gogosi melcisori sau Gogosi spirale

Comments (0) | sâmbătă, 21 august 2010

E o reteta foarte simpla dar foarte gustoasa pe care o stiu de la o prietena. M-am decis sa o incerc zilele astea si uimitor....chiar mi-a iesit.
Nu-ti trebuie decat :
120 ml lapte
125 gr unt
100 ml apa
1 lingura de zahar
150 gr faina
3 oua
sare pentru gust
zahar pudra si scortisoara amestecate pentru ornat




Se prepara foarte simplu: puneti laptele, untul, apa, zaharul si putina sare intr-o oala la fiert.
Lasati sa se topeasca untul, care ar fi trebuit sa fie la temperatura camerei pentru a se topi mai usor, si cand laptele incepe sa fiarba puneti faina si amestecati foarte bine pana cand observati ca aluatul se desprinde cu usurinta de pe oala.




Lasati aluatul la racit aproximativ 5 minute, apoi adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.




Dupa ce ati terminat de omogenizat aluatul cu ouale ( aici ar fi partea mai dificila a retetei pentru ca aluatul ala e destul de tare si iti da ceva batai de cap , dar merita) , puneti aluatul intr-un instrument de ornat sau daca nu aveti puteti folosi o punga pe care o rupeti in varf si incepeti sa faceti melcisori sau spirale direct in tigaie. Uleiul trebuie sa fie bine incins.

Cand sunt bine rumenite, le scoateti din tigaie si le puneti pe un servetel sa se scurga uleiul.
Le pudrati cu zahar amestecat cu scortisoara si sunt gata pentru a fi servite.











Read More......

Papricas cu cartofi si smantana

Comments (0) | vineri, 20 august 2010

Pentru ca mi-am amintit zilele astea de vacanta de la Tusnad, unde eu si detinatoarea blogului (a mea sora ) am mancat pentru prima data papricas si chiar ne-a placut, m-am gandit sa incerc si eu.
Destul de usoara reteta pe care am facut-o si foarte gustoasa.

Ai nevoie de :

500 g cartofi noi
1 fir de ceapa verde sau 1-1/2 ceapa uscata( depinde de marime )
150 g smantana
2 linguri ulei
1 lingurita boia
1 legatura patrunjel verde
sare, piper

Preparare:
Cureti cartofii si ceapa, tai cartofii cuburi si ceapa marunt.
Calesti ceapa in ulei, adaugi o lingurita de boia si pui cartofii. Completezi cu apa cat sa-i acopere si-i fierbi inabusit.




Dupa ce s-au inmuiat/fiert cartofii, adaugi 150 g smantana, sare si piper dupa gust, presari patrunjelul verde tocat si dupa cateva minute...gata.







Read More......

Budinca de caramel

Comments (0) |



Sunt incepatoare intr-ale bucatariei, asa ca incep cu ceva usor dar super delicios.
Budinca e perfecta pentru zilele de vara cand simti nevoia de ceva rece si dulce. Daca esti bucatar adevarat, iti faci propria budinca dar eu nu sunt...asa ca magazinul mi-a usurat enorm munca. :)
Prepararea e foarte simpla si o gasesti mereu pe spatele plicului de budinca praf. Poti sa-ti alegi din mai multe variante: daca nu-ti place de capsuni, poti sa incerci de ciocolata cu bucatele de portocala sau asa cum am ales eu, cu caramel. Eu am decorat-o cu menta si cateva cocaze rosii.



Read More......

It`s time for a change

Comments (0) |

Hallo ! Fiindca a mea sora se afla in minunata India si nu mai are timp de postat retete culinare, poate doar de...degustat deliciile specifice tarii, m-am gandit sa o ajut putin si sa il mai hranesc din cand in cand pe Papa Bun .


Read More......

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs