Thoran este o reteta specifica sudului Indiei, in mod special Keralei, denumita Tara lui Dumnezeu. Thoran-ul este una din cele mai apreciate retete keraliene sii se serveste in mod traditional pe o frunza de bananier, alaturi de orez si muraturi picante de mango. Muraturilor de mango le vom dedica un post altadata, insa pana atunci puteti incerca savurosul si aromatul thoran cu fasole verde.
250 grame de fasole verde ( din conserva sau proaspata; daca este proaspata opariti-o inainte de a gati thoran.)
1 ardei capia rosu- taiat cubulete mici
1 ardei iute verde si un ardei iute rosu ( daca nu va place gustul prea condimentat folositi doar un singur ardei)
o ceasca de cocos proaspat ras ( nu folositi fulgi de cocos din comert ci cumparati o nuca de cocos pe care sa o radeti dumneavoastra)
o jumatate de lingurita de turmeric
o jumatate de lingurita de curry
3 lingurite de ulei
1 lingurita de seminte de mustar
putin praf de boia dulce/ iute
2 catei de usturoi
sare dupa gust
Ideal ar fi sa aveti si cateva frunze proaspete de curry dar nu stiu unde se pot gasi de cumparat in romania.
Preparare thoran cu fasole :
Incinge-ti uleiul cu boabele de mustar, usturoiul maruntit si curry pe foc. Cand semintele de mustar se rumenesc si incep sa pacane, adaugati fasolea si puneti capacul peste tigaie. Lasati pe foc timp de 2-3 minute dupa care adaugati restul condimentelor si amestecati. Adaugati si putina apa, mai putin de o ceasca
In final, lasati fasolea pe foc cu condimentele in jur de 10-15 minute, dupa care adaugati amestecul de cocos ras cu ardei iute, si mai lasati tigaia pe foc, neacoperita timp de alte 5 minute.
Serviti in combinatie cu orez si alte legume.
cred ca-i tare bun, voi incerca!