spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

Irish Garlic Bread

0

Category :

Reteta irlandeza powered by prietena mea Mara, pasionata de bucatareala si dansuri irlandeze, asa ca s-a gandit sa faca pe balerina irlandeza si la masa. Incercati si voi ! ;)

Ingrediente :
O paine, preferabil bagheta
1 capatana de usturoi
unt
piper
oregano
sare
patrunjel
folie de aluminiu

Lasi untul sa ajunga la temperatura camerei, cat sa poata fi facut crema usor si intre timp pisezi usturoi cat vrei tu (o capatana ar veni cam pentru doua platouri mari si aromate). Cand e untul pregatit, il amesteci cu usturoiul si cu un praf-doua de sare, putin piper, oregano-ul, le amesteci sa se incorporeze totul si agaugi apoi si patrunjelul. Toate cantitatile sunt dupa bunul plac, dar e bine sa gusti din cand in cand, sa nu fie ceva lipsa, sau prea prea.
Tai painea felii, dar ai grija sa ramana atasate intre ele toate feliile si intinzi crema pe fiecare felie in parte (ori doar pe o parte, ori pe ambele parti). Cu cat ai painica mai frageda si feliile mai bine unse, cu atat iti iese painica mai crocanta. Nebunie mai mare decat Bake Rolls! :D

Intre timp incalzesti cuptorul (cu 15 minute inainte e numai bine) si cand este gata incins infasori painica in folie de aluminiu si o lasi in cuptor pentru maximum 20 de minute, la foc mediu.
Cand e gata, lasi painea putin la racorit, dupa care o scoti din folie, o separi in felii individuale si o pui pe platou. E buna si goala, ca gustare/aperitiv si merge bine si la cartofi prajiti cu pui.
Pofta mare! :)

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs