spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

paine indiana - Naan

0

Category :

Se servesc calde cu unt sau la mancaruri indiene, condimentate !!!

Ingrediente :

10 grame drojdie
o cana de apa calda
3 linguri de lapte
un ou
2 lingurite de sare
4 cani jumate de faina
2 lingurite de usturoi tocat

Preparare :
Se dizolva drojdia in apa calda si se lasa sa stea 10 minute acoperita. Dupa acest interval, se aduaga in vasul cu drojdie zaharul, laptele, oul batut, sarea si faina astfel incat sa se formeze un aluat moale. Acesta se framanta vreo 5- 8 minute pe o suprafata presarata cu faina. la final se aseaza aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa sa creasca o ora, pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Se preseaza aluatul cu pumnul si se adauga usturoiul tocat. Se formeaza bile si se aseaza pe o tava sau un tocator, lasandu-le acoperite pentru a mai creste timp de inca 30 de minute.
Bilele de aluat se ruleaza in forma de cercuri. Intindeti cercurile de aluat pe gratar si tineti-le cam 2- 3 minute, pana se rumenesc. Puteti unge cu unt cand intoarceti foaia de aluat pe gratar.

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs