spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

salata Caprese

Comments (1) | marți, 14 iulie 2009

Salata Caprese este una din cele mai cunoscute salate italienesti. Italienii o adora pentru ca este simplu de preparat, necesita putine ingrediente si are o savoare deosebita. Reteta provine din regiunea sudica Campania, iar denumirea ei 'insalata caprese' inseamna in traducere salata in stilul Capri, insula din sudul Italiei, deosebit de cautata de turisti.

Ingrediente :
rosii
mozzarella
frunze de busuioc proaspat
ulei de masline
sare
optional - otet balsamic

Preparare :

1. Taiati rosiile cubulete sau feliute.

2. Scurgeti bine mozzarella de zer si taiati-o cubulete.

3.Adaugati cateva frunze de busuioc proaspat, tocate sau nu. Important este sa fie busuioc verde si nu uscat, caci in asta consta secretul salatei.

4. Stropiti cu putin ulei de masline si asezonati cu sare, piper.


Read More......

negresessa

Comments (0) | marți, 7 iulie 2009



Aceasta prajiturica de post merge perfect cu o ceasca de cafea cu lapte, dimineata sau dupa-amiaza. Se asezoneaza de minune cu o carte buna, precum un roman de Iris Murdoch. Pentru mai multa picanterie, chemati-va prietenele in vizita ! ;).. si pofta buna la toata lumea !

Ingrediente :
3 cani faina
o cana jumate de zahar
un plic de zahar vanilat
un plic de praf de copt
3-4 linguri de cacao
o cana si un pic de apa
4 linguri de ulei
esenta de rom
gem de caise - pentru glazura
cocos - pentru glazura


Preparare :
Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul simplu si vanilat, cu praful de copt si cu lingurile de cacao. Ulterior adaugam esenta de rom, uleiul si apa, la sfarsit. Amestecam bine compozitia pentru a nu face cocoloase. Turnam apoi amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina/ cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora.
Scoatem tava si negresessa sa se raceasca.
Dupa 10 minute sau chiar mai devreme, ungem suprafata prajiturii cu gem de caise si apoi presaram cu cocos ( eu am avut doar roz ).

Pofta buna !


Read More......

ciorba de dovlecei

Comments (0) |

Ciorba de dovlecei e o ciorba racoritoare, care se poate servi rece, perfecta pentru vara. In plus, putem manca fara griji caci este sanatoasa si are putine calorii.

Ingrediente
4 dovlecei
o ceapa mare
3-4 linguri de bulion/ dupa gust
un ardei gras
un cartof
2 morcovi medii
2 pumni de mazare
sare
piper
bors magic -3 lingurite
leustean verde

Mod de preparare :
Dovleceii se spala si se taie feliute, care la randul lor se taie in doua. Intre timp caliti foarte usor ceapa intr-o lingurita de ulei. Dupa ce ceapa s-a calit scurgeti uleiul ramas. Adaugati in oala de ciorba peste ceapa, dovlecei si apa cu sare. Se taie si ardeiul, cartoful si morcovul si se adauga la fiert.Cand e aproape gata se adauga bulionul si borsul. La 5 minute dupa puteti adauga si leusteanul tocat marunt.

Pofta buna !


Read More......

dovlecei pane

Comments (0) |

Ingrediente :
un dovlecel ( galben cum foloseste Jamie :p)
2 oua
faina/pesmet
ulei pentru prajit

Preparare :
Se taie dovlecelul felii subtiri. Treceti fiecare felie prin ouale batute si apoi prin faina/pesmet. Prajiti feliile de dovlecel in ulei, timp de cateva minute. In scurt timp veti avea un pranz delicios. ;)
Se poate servi cu sos de usturoi sau tzatziki, dupa extravagantele fiecaruia.
Pofta buna !


Read More......

salata mexicana

Comments (1) | vineri, 3 iulie 2009

Ce :
un piept de pui dezosat
fasole rosie din conserva/ sau proaspata pe care o fierbeti
o cutie de porumb
chilli
boia dulce de ardei
frunze de menta

Cum :
Se taie cubulete carnea de pui, se amesteca cu chilli si boia si se prajeste in putin ulei.
Cand carnea e aproape gata adaugati fasolea fiarta si lasati un pic la foc mic sa se caleasca, amestecand continuu. Tot acum se adauga si menta tocata marunt.
Adaugati porumbul si amestecati. Optional puteti adauga si rosii taiate cubulete.
Pofta buna !


Read More......

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs