spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

vinete indiene cu iaurt

0

Category :

O reteta delicioasa preluata din peregrinarile asiatice ale lui Radu Popovici.
Reteta este simplu de realizat si are un gust deosebit.

Ingrediente :
o vanata medie/ mare
o lingurita chimen
o cutie mare iaurt
sare
chilly/ ardei iute rosu


Preparare :
Iaurtul se pune intr-un castron si se bate cu o furculita. Se adaga sarea si se amesteca bine.
Intr-o cratita se incinge uleiul, in care se adauga rondele de vanata care se prajesc la foc mediu, pana ce incep sa se rumeneasca. Apoi se scot din tigaie cu o spumiera si se scug de excesul de ulei pe servetele de hartie.
Dupa ce toate rondelele de vanata au fost prajite, se scurge o parte din ulei si se pastreaza cam un sfert din el. Peste acest ulei incins se adauga lingurita de seminte de chimen si lingurita de chilly sau 3 ardei rosii iuti. Se prajesc timp de un minut, amestecand constant. Astfel se obtine baghaarul, tip de ulei indian aromat si condimentat.
Pentru servire se pun rondelele de vanata pe farfurie si se toarna iaurtul peste ele, apoi uleiul cu seminte de chimen si ardei.
Pofta buna !

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs