Ingrediente :
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita in toate directiile pentru ca zaharul ars, devenit caramel sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. La 5 minute dupa ce o bagati in cuptor puteti adauga cateva stafide prin viitorul blat. Se serveste rece, de la frigider.Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita in toate directiile pentru ca zaharul ars, devenit caramel sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Sugestie : Se poate servi cu frisca, pentru a va racori pe deplin..