Ingrediente pentru foi:
1 ou
7 linguri de lapte
7 linguri de ulei
7 linguri de zahar
o lingurita cu varf de amoniac stins
cam 14 linguri de faina
esenta de portocale
Preparare foi :
Se amesteca oul cu laptele, esenta,uleiul, zaharul si amoniacul stins.
Se adauga treptat si faina pana ce rezulta o coca consistenta. Se imparte coca in 3 parti corespunzatoare celor 3 foi.
Se unge fundul fundul tavii cu ulei sau se aseaza hartia de copt pe tava de cuptor rasturnata, si se intinde o foaie subtire, mai subtire de jumatate de centimetru.
O foaie se coace cam in jur de 10 minute. Dupa ce le scoateti din cutor, asezati foile una peste alta, iar intre ele, pentru a nu se lipi o foaie de hartie de copt si lasati sa se raceasca.
Ingrediente pentru crema :
1 cana de zahar
1 cana de faina
1 litru de lapte
cacao
un sfert de esenta de migdale
1/2 pachet de unt
2 galbenusuri
Preparare crema :
Se amesteca zaharul cu faina si cacao si se adauga lapte pana se formeaza ca o ciulama. Se adauga o jumatate de pachet de unt si 2 galbenusuri si se pune pe foc. Se amesteca pentru a nu se lipi. Se lasa sa se raceasca.
Preparare prajitura :
Se intinde crema peste prima foaie, apoi se adauga cea de-a doua foaie, se intinde crema. In final rezulta o prajitura cu un strat de blat unul de crema.
Pofta buna !