Blat:
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Primul strat de crema:
500 g branza de vaci
500 g zahar pudra
250 g unt
3-4 ciorchini de struguri
1 pliculet de stafide
Al doilea strat de crema:
2 budinci de vanilie
1 l Fanta
3-4 linguri de zahar
Cum faceti:
Blatul:
Pentru inceput separati albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cat mai tare cu mixerul la viteza mare cam 5-6 minute. Separat galbenusurile se freaca cu zaharul, recomandam calduros tot mixerul. Turnati compozitiile una peste cealalta si mai amestecati 5-10 minute cu mixerul. Intr-un bol separat amestecati faina cu cacao si turnati rezultatul peste amestecul de galbenusuri/albusuri. Amestecati in continuare 5 minute, apoi puneti praful de copt si continuati procesul de mixare pana crema e omogena. Intr-o forma (alegeti voi) unsa cu unt si tapetata cu faina, turnati compozitia. Lasati la cuptor pana creste, cam 45 de minute, dar se poate si mai putin, depinde de cuptor si temperatura setata. Testati blatul cu o scobitoare.
Primul strat de crema:
Frecati untul cu branza pana compozitia e omogena, apoi adaugati zaharul si amestecati pana obtineti un rezultat cremos. Puneti strugurii si stafidele si amestecati cu o lingura ca sa nu-i striviti. Dupa ce ati savarsit acest proces :P intindeti rezultatul pe blat.
Al doilea strat de crema.
Preparati cele doua budinci, conform ambalajului, doar ca in loc sa folositi apa sau lapte, utilizati fanta.
La final turnati sarlota dinspre centru spre exterior si lasati prajitura sa se raceasca.
GATA !