spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

cartofi frantuzesti -pas cu pas

0

Category :

Reteta pentru cartofi frantuzesti " a la roumaine "



Ingrediente :
1 kg de cartofi
250 gr de smantana
8 oua ( 6 pentru fiert, iar 2 pentru crema)
300 gr de branza ( sarata) rasa
100 gr unt
2 linguri de lapte
putina sare si piper

Preparare :
Pui cartofii la fiert in coaja, adaugand un varf de cutit de sare in apa. Intr-un vas separat pune 6 oua la fiert (ouale se fierb tari).
Preparare :

Unge o cratita cu unt, margarina sau cu putin ulei. Amesteca samantana cu 2 oua crude, 2 linguri de lapte şi cu un varf de cutit de sare si putin piper.

Dupa ce fierb cartofii, curata coaja si taie-i felii. Aseaza-i pe fundul vasului uns, astfel incat sa acoperi o suprafata cat mai mare. Ia un ou, taie-l la fel si aseaza feliile peste cartofi. Rade branza pe deasupra si adauga o lingura din amestecul cu smantana. Repeta acest procedeu pana se umple cratita, fara sa uiti sa adaugi si putina sare, sau Vegeta.
Pune mancarea la cuptor si asteapta pana se rumeneste, cam 45 de minute. Pofta buna !



0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs