Reteta pentru cartofi frantuzesti " a la roumaine " Unge o cratita cu unt, margarina sau cu putin ulei. Amesteca samantana cu 2 oua crude, 2 linguri de lapte şi cu un varf de cutit de sare si putin piper. Dupa ce fierb cartofii, curata coaja si taie-i felii. Aseaza-i pe fundul vasului uns, astfel incat sa acoperi o suprafata cat mai mare. Ia un ou, taie-l la fel si aseaza feliile peste cartofi. Rade branza pe deasupra si adauga o lingura din amestecul cu smantana. Repeta acest procedeu pana se umple cratita, fara sa uiti sa adaugi si putina sare, sau Vegeta.
Ingrediente :
1 kg de cartofi
250 gr de smantana
8 oua ( 6 pentru fiert, iar 2 pentru crema)
300 gr de branza ( sarata) rasa
100 gr unt
2 linguri de lapte
putina sare si piper
Preparare :
Pui cartofii la fiert in coaja, adaugand un varf de cutit de sare in apa. Intr-un vas separat pune 6 oua la fiert (ouale se fierb tari).
Preparare :
Pune mancarea la cuptor si asteapta pana se rumeneste, cam 45 de minute. Pofta buna !