Ce-ti trebuie :
-usturoi granulat
- curry
-sare si piper dupa gust
-ulei
Cum ii prepari:
Speli cartofii si ii cureti daca nu sunt cartofi noi. Daca folosesti cartofi noi, ceea ce ar fi indicat ii cureti bune cu apa si ii pui la fiert intr-o oala , adaugand si ceva sare. Se fierb cam 10 minute, si poti sa-i testezi infigand furculita in ei.
Intr-o tigaie incinsa in prealabil, adaugi cartofii scursi si amesteci putin pentru a se acoperi acestia de ulei.
Cu ustensila aceea de strivit, daca nu ai, incearca cu un borcan , strivesti usor cartofii. Daca folosesti cartofi noi, nu o sa se faramiteze atat de tare. Eu am curatat de coaja cartofii inainte sa-i fierb si s-au cam strivit dar tot arata bine. :)
Se adauga sare si piper dupa gust, usturoiul granulat si curry.
Se prajesc pe o parte, apoi se intorc, ii condimentezi din nou si se prajesc si pe partea cealalta.
Ii poti servi ca garnitura sau ca un fel de mancare. Pofta buna !