spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

paste cu legume

0

Category : ,




Pietele si magazinele sunt pline de legume proaspete si ar fi pacat sa nu profitati de legumele de sezon, cum sunt dovleceii. Pastele se combina perfect cu dovleceii proaspeti si cu legumele si verdeturile in general. In plus, desi nu aduc un aport extraordinar de minerale sau de vitamine insa pot fi un aditiv natural pentru completarea meselor de baza. Astfel, 100 de grame de dovlecei contin 10% din aportul zilnic de mangan, 8% de vitamina C si 5% de magneziu, elemente de care organismul nostru are nevoie.

Ingrediente :
paste
1 dovlecel
rosii decojite si suc de rosii
2 morcovi
jumatate de brocoli
oregano, piper, sare, delicat

Preparare :
Pentru paste trebuie sa le fierbeti conform indicatiilor de pe pachet.
Pentru sos incepeti prin a cali feliile subtiri de dovlecei in 2 linguri de ulei si apoi se adauga sucul de rosii ( dupa gust - vreo 5 linguri) si 2 rosii decojite din conserva.
Separat se fierbe brocoli cu o lingurita de Delicat.
Tot separat se fierb si morcovii intr-o jumatate de litru cu 2 lingurite de zahar. Lasati apa sa scada si nu mai adaugati alta in schimb pentru ca morcovii sa se caramelizeze foarte usor, capatand un gust deosebit.
Cand dovleceii sunt caliti se adauga putin oregano si se scoate sosul si se toarna peste bucatile de morcov si brocoli, intr-un castron. Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste paste.

Spor la gatit !

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs