Ciorba de dovlecei e o ciorba racoritoare, care se poate servi rece, perfecta pentru vara. In plus, putem manca fara griji caci este sanatoasa si are putine calorii.
Ingrediente4 dovlecei
o ceapa mare
3-4 linguri de bulion/ dupa gust
un ardei gras
un cartof
2 morcovi medii
2 pumni de mazare
sare
piper
bors magic -3 lingurite
leustean verde
Mod de preparare :
Dovleceii se spala si se taie feliute, care la randul lor se taie in doua. Intre timp caliti foarte usor ceapa intr-o lingurita de ulei. Dupa ce ceapa s-a calit scurgeti uleiul ramas. Adaugati in oala de ciorba peste ceapa, dovlecei si apa cu sare. Se taie si ardeiul, cartoful si morcovul si se adauga la fiert.Cand e aproape gata se adauga bulionul si borsul. La 5 minute dupa puteti adauga si leusteanul tocat marunt.
Dovleceii se spala si se taie feliute, care la randul lor se taie in doua. Intre timp caliti foarte usor ceapa intr-o lingurita de ulei. Dupa ce ceapa s-a calit scurgeti uleiul ramas. Adaugati in oala de ciorba peste ceapa, dovlecei si apa cu sare. Se taie si ardeiul, cartoful si morcovul si se adauga la fiert.Cand e aproape gata se adauga bulionul si borsul. La 5 minute dupa puteti adauga si leusteanul tocat marunt.
Pofta buna !