ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 350 gr faina
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de ulei
- 1 kg prune
- 1/2 kg pesmet
- 1 pahar mic de ulei
mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti. Se zdrobesc cu o furculitza pana se fac pasta (pe o plansheta preferabil). Se face o movilitza din cartofi, iar la mijloc se face o gaura unde se pune sarea si uleiul. Alaturi din faina se face o movilita cat cea de cartofi, dupa care se framanta pana devine o coca. Prunele se spala, se sterg (nu trebuie sa aibe apa pe ele). Din coca de cartofi se face un rulou, de grosimea unei banane. Se taie bucati de circa 6 cm. Pruna se inveleste in coca si se rasuceste pana ce devine ca un bulgare :D Intr-o tigaie (preferabil teflon :P) se prajeste pesmetul, in amestec cu ulei. Se pune la foc o oala mare cu apa, de cca 6 litri, se adauga 2 linguritze de sare. Cand clocoteste apa, se pun galustele in oala la fiert si cand se ridica la suprafata (cam 10 minute), cu o spumiera se iau si se tavalesc prin pesmet. Se servesc la masa cu zahar dupa gust.
Se poate face si concurs, numarand samburii !